ICTKeurmerk


Digidot computers geeft nu het ICTKeurmerk uit.

Digidot mag zich voortaan Keurmeester van het ICTKeurmerk noemen. Dit keurmerk is onlangs opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken dan moeilijk doen over schadevergoeding.

Waarom uw ICT-apparatuur laten keuren?

 • U voldoet aan de eisen die banken stellen
 • Voorkom problemen door internetonveiligheid
 • Veiligheidskeuring voor al uw ICT-apparatuur
 • Bescherm uw persoonlijke gegevens

Banken kunnen u niets meer verwijten.

Maar liefst 95% van de consumenten heeft hun computer niet optimaal beveiligd. Het ICTKeurmerk is er speciaal voor de beveiliging van al uw ICT-apparatuur zoals de computer, smartphone en tablet. Het is een veiligheidskeuring die de 8 belangrijkste punten op het gebied van beveiliging en controle checkt en waar nodig update. Net als bij de APK van uw auto. Banken keren schade van fraude bij internetbankieren niet meer uit, als u niet alles heeft gedaan aan de technische beveiliging van uw apparatuur. Het ICTKeurmerk biedt u de zekerheid dat banken u wat dat betreft niets kunnen verwijten.

De 8 punten waarop gecontroleerd wordt:

 • De beveiliging en instellingen van de router
 • De beveiliging en instellingen van de internetverbinding
 • De algehele beveiliging van de computer, smartphone en tablet
 • Het updaten van besturingssystemen
 • Het controleren en updaten van software
 • Het verwijderen van illegale software
 • Het controleren en updaten van de virusscanner
 • Het controleren en updaten van de firewall

Gecertificeerde Keurmeesters.

De Keurmeesters zijn gespecialiseerd in wat zij doen, namelijk het opschonen en beveiligen van ICT-apparatuur. Ze bieden zekerheid, want alle Keurmeesters zijn aangesloten bij ICTWaarborg. Altijd zullen zij deskundig omgaan met uw apparatuur. Zij zijn niet alleen professionals op het gebied van computerbeveiliging, maar ook smartphone en tablets worden meegenomen tijdens het controleren en updaten. Alle keurmeesters krijgen een opleiding die met goed gevolg dient te worden afgelegd. Deze opleiding wordt verzorgd door ICTWaarborg.

Vraag nu een APK aan voor uw thuisnetwerk. U ontvangt na goedkeuring een certificaat van ons.
De prijs voor de APK keuring thuis is € 89,00 stuur een e-mail naar info@digidot.nl , vul het formulier in of bel met 038-4775982
Internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Sinds de introductie ervan is er dan ook veel veranderd en de mogelijkheden worden steeds groter. Veel aankopen worden tegenwoordig online gedaan en ook financiële zaken gaan via het internet, zoals internetbankieren. Maar internet kent ook een keerzijde. Internetcriminaliteit neemt toe en criminelen worden steeds inventiever. Op verschillende manieren weten zij geld of persoonsgegevens te ontfutselen. Er zijn vele manieren van internetfraude. We zullen ons hier beperken tot de meest voorkomende.

Malware:

Malware is schadelijke software die vijandige, schadelijke of irritante software op uw computer installeert. Internetcriminelen ontwerpen deze software zodanig dat deze een computer kan infiltreren, zonder dat de gebruiker dit merkt. Malware kan geïnstalleerd worden via e-mail, afbeeldingen of links op websites.

Cyber- en typosquatters

Deze vormen van internetfraude hebben met elkaar te maken, en overlappen deels. Bij cyber- en typosquatters veranderen internetcriminelen de domeinnaam (naam van de website,bijvoorbeeld www.ictkeurmerk.nl) van een website. De domeinnaam wordt vaak veranderd in een bekende naam, maar dan net iets anders gespeld. Een voorbeeld is www.iphone.com, de enige echte site van Apple. Er bestaan talloze andere websites, zoals www.iphone.nl, die claimen de echte te zijn. Wanneer u naar deze site surft, kan er ongemerkt diverse malware
op uw computer geïnstalleerd worden. Bij een typosquatter maakt u zelf een typefout in een domeinnaam. U komt daardoor op een andere site terecht, die fungeert als doorlink-pagina. U wordt doorgelinkt naar een andere pagina, die niet pluis is. Vervolgens kan uw computer geïnfiltreerd worden met diverse malware.

Wat kan ik doen?

Let goed op welke websites u bezoekt. Twijfelt u of u een echte site bezoekt? Dan kunt u altijd
een domeincheck doen. U checkt dan of het domein van de website daadwerkelijk geregistreerd
is. .nl-domeinen kunt u checken bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).


E-mailfraude

Bij het ontvangen en versturen van e-mail kan veel mis gaan. Zo kan u, bij één typefout in het e-mailadres, al privégegevens versturen naar een internetcrimineel. Ook kunt u diverse e-mails ontvangen die alleen maar als doel hebben u gegevens te ontfutselen. Er kan gevraagd worden naar codes, maar ook of u een bepaalde website wil bezoeken. Klikt u op die link, dan is het mogelijk dat malware op uw computer geïnstalleerd wordt.

Phishing

Phishing is waarschijnlijk de meest bekende vorm van fraude. Bij phishing probeert een crimineel op een slinkse wijze gegevens van u te ontfutselen. Phishing gebeurt zowel via e-mail als de telefoon, of zelfs in combinatie. De criminelen proberen altijd belangrijke gegevens in handen te krijgen, zoals codes die gebruikt worden bij het internetbankieren.

Wat kan ik doen?

Veiligheidsregels
Op 1 januari 2014 maakten de Nederlandse Vereniging van Banken en de Consumentenbond nieuwe veiligheidsregels omtrent elektronisch bankieren- en betalen bekend.

Er zijn 5 regels waaraan iedereen zich dient te houden, namelijk:

 • Houd uw beveiligingscodes geheim.
 • Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt.
 • Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor bankzaken.
 • Controleer uw bankrekening regelmatig.
 • Meld incidenten direct aan de bank en volg aanwijzingen van de bank op.
 • Uw ICT-apparatuur dient dus op de juiste manier beveiligd te worden. Dit betekent ook dat de geïnstalleerde software op de apparatuur, is voorzien van actuele (beveiligings)updates. Is uw computer niet geheel geüpdate en dus niet goed beveiligd? Dan kan het zo zijn dat de bank, bij internetfraude, het gestolen bedrag niet uitkeert.


Zekerheidsstelling tot € 5.000,-
Weigert de bank u schadeloos te stellen? ICTWaarborg doet dit wel.  

ICTWaarborg garandeert een schadeloosstelling tot maximaal € 5.000,- per geval wanneer bij de bezitter van een geldig ICTKeurmerk-certificaat door malafide praktijken geld van zijn bankrekening is verdwenen.

Hiervoor gelden de volgende voorwaarden.

Het verleende ICTKeurmerk mag niet ouder dan een jaar zijn.
De rekeninghouder moet niet kunnen worden verweten dat door zijn handelen geld van zijn rekening is verdwenen.
Zodra men heeft gemerkt dat er geld van de bankrekening is verdwenen moet ICTWaarborg hiervan op de hoogte zijn gebracht en moet de klant bij zijn bank de procedure(s) starten om het geld terug te krijgen. Hierbij moet ICTWaarborg van het begin af aan worden betrokken.
De claim van de rekeninghouder moet door de bank zijn afgewezen.