Wat is refurbished?

Wat is refurbished?

Refurbished is het schoonmaken, opfrissen én renoveren van een device. De letterlijke vertaling vanuit het Engels is 'reviseren'. Refurbished iPhones, iPads of MacBooks zijn Apple devices die retour zijn gekomen om diverse redenen. Denk daarbij aan een technisch mankement, inruilprogramma of bijvoorbeeld via verzekeraars. Ook overproductie komt vaak terug op de refurbished markt.
De refurbished devices die retour zijn gekomen mogen niet meer als nieuwe devices verkocht worden, maar zijn vaak wel prima om een tweede kans te krijgen. Indien nodig ondergaan devices een refurbishment proces om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. In de meeste gevallen zijn het slechts kleine(re) reparaties, zoals een nieuwe batterij, die het toestel weer wederverkoopbaar maken. Vanzelfsprekend zijn alle devices simlockvrij. Een refurbished iPhone, iPad of MacBook wordt schoongemaakt, op meer dan 50 punten gecontroleerd, data wordt verwijderd (data-wiping) en waar nodig gerepareerd. Aan het eind van dit controle traject is er een uitstekend werkend device inclusief een standaard garantie van 24 maanden, voor refurbished laptops geldt een andere garantie termijn. Hét grote voordeel is natuurlijk de prijs. Je bespaart al snel tot wel 60% op een nieuwe iPhone, iPad of MacBook en daarnaast hoeft het product niet opnieuw gefabriceerd te worden. Het is dus ook nog eens uitermate duurzaam om te kiezen voor refurbished hardware!

Voordelen refurbished

  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs
  • Goed voor het milieu. Duurzaam.
  • Extra controle op eventuele mankementen
  • Oudere modellen nog vaak beschikbaar
  • Met minder budget toch een Apple device of voor hetzelfde budget de beschikking over aanzienlijk meer Apple devices.

Nadelen refurbished

  • Er kunnen gebruikerssporen zichtbaar zijn
  • Sommige modellen zijn beperkt leverbaar

Aanbod Refurbished

Het aanbod gereviseerde producten is werelwijd bepert, daardoor kan het voorkomen dat niet alles altijd direct leverbaar is. Kom daarom langs in onze winkel voor de actuele voorraad.